Nieuws

Hoeveel salaris mis je als je één werkdag minder gaat werken? (Handige Tool)

Hoeveel salaris mis je als je één werkdag minder gaat werken

Voor veel beveiligers is een goed salaris natuurlijk belangrijk, maar tegenwoordig krijgt vrije tijd een steeds grotere betekenis. Veel mensen die werkzaam zijn in de beveiliging zijn bereid om een dag op te geven in ruil voor meer vrije tijd. Echter, wat zijn de gevolgen voor je salaris wanneer je ervoor kiest om een dag minder te werken?

Inkomen of vrije tijd?

Het waarderen van vrije tijd is uiteraard een persoonlijke aangelegenheid. Toch is het niet ongewoon dat financiële overwegingen meespelen bij de beslissing om mogelijk parttime te gaan werken. Echter, het kan behoorlijk complex zijn om precies te berekenen hoeveel salaris je moet inleveren wanneer je ervoor kiest om een dag minder te werken. Gelukkig heeft het Nibud een handige rekentool genaamd ‘De WerkUrenBerekenaar’ ontwikkeld, waarmee je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Met de WerkUrenBerekenaar bereken je snel en gemakkelijk wat de gevolgen voor jouw netto besteedbaar inkomen zijn als je meer of juist minder gaat werken. Enige wat je nodig hebt om deze berekening te kunnen gebruiken zijn:

  • Een loonstrook
  • De loonstrook van je partner, indien van toepassing

 

Hoe werkt het?

Met deze handige tool kun je in slechts vijf eenvoudige stappen je gegevens invullen over je werksituatie, gezinssamenstelling, vaste lasten en inkomsten. Vervolgens krijg je een duidelijk overzicht van de financiële gevolgen als je meer of minder uren gaat werken.

Wil je niet alleen het aantal werkuren aanpassen, maar ook de uren voor kinderopvang of ouderschapsverlof wijzigen? Of ben je benieuwd naar de kosten van betaald ouderschapsverlof vanuit de overheid? Vul dan de WerkZorgBerekenaar in.

Ontdek nu zelf hoe de WerkUrenBerekenaar je kan helpen om inzicht te krijgen in de financiële consequenties van veranderingen in je werksituatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *