Nieuws

Schiphol kampt met tekort aan vrouwelijke beveiligers

Schiphol tekort vrouwelijke beveiligers

CNV maakt zich zorgen over het tekort aan vrouwelijke beveiligers op Schiphol. Hoewel er de afgelopen maanden duizend nieuwe beveiligers zijn aangenomen, blijft de werkdruk hoog, vooral voor vrouwelijke beveiligers. Het aantal vrouwelijke collega’s blijft namelijk achter, terwijl zij de enigen zijn die vrouwen mogen fouilleren.

Volgens CNV-bestuurder Erik Maas is er sprake van een groot tekort. Dit resulteert in non-stop fouilleren voor de werkende vrouwen, waardoor ze nauwelijks tijd hebben om te rusten of andere taken uit te voeren. Vorig jaar tijdens de meivakantie ontstonden er grote problemen op Schiphol vanwege een tekort aan beveiligers, wat leidde tot lange rijen en mensen die hun vlucht misten. Schiphol lanceerde daarop een campagne om meer beveiligers aan te trekken. Hoewel het aantal beveiligers netto is gestegen volgens CNV, verlaten ook veel mensen binnen een jaar weer hun functie.

Volgens Maas wordt het hoge verloop voornamelijk veroorzaakt door de hoge werkdruk door onpraktische roosters. Mensen hebben weinig zeggenschap en ervaren een gebrek aan balans tussen werk en privé. Hoewel een zekere dynamiek in deze baan te verwachten is, gaat dit voor velen te ver. CNV verwacht deze zomer niet dezelfde problemen met lange wachtrijen als vorig jaar tijdens de zomervakantie, maar beschouwt het tekort wel als zorgelijk. “We moeten deze zomer alert blijven”, aldus CNV.

 

Bronnen:
BNR
CNV Vakmensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *