Solliciteren

5 te stellen wedervragen voor tijdens je sollicitatiegesprek

te-stellen-wedervragen-voor-tijdens-je-sollicitatiegesprek

Tijdens sollicitatiegesprekken is het verstandig om enkele wedervragen te stellen. Met de volgende vragen maak je gegarandeerd indruk en toon je aan dat je een serieuze kandidaat bent voor de functie van beveiliger.

Wie is precies de opdrachtgever bij wie ik straks ga beveiligen?

Als het goed is, is al bekend bij welke vaste opdrachtgever (klant van het beveiligingsbedrijf) je straks aan de slag gaat. Zo niet, vraag hier dan naar. Het is goed om te weten binnen welk bedrijfscultuur je gaat werken en te bepalen of die plek iets voor jou is. Natuurlijk is het ook fijn om te weten of je een vaste standplaats krijgt, zodat je niet telkens ergens anders heen moet.

Wat zijn goede redenen om juist voor uw beveiligingsbedrijf te komen werken?

Hiermee vraag je in feite hoe het beveiligingsbedrijf zich onderscheidt ten opzichte van andere potentiële werkgevers in de beveiliging en wat de werkgever jou de komende jaren (meer) te bieden heeft.

Welke trainingen biedt u als werkgever aan?

Voorkom dat je deze vraag stelt wanneer je het antwoord had kunnen lezen op de website. Met deze vraag peil je investeringsbereidheid van de werkgevers in haar personeel. Sommige werkgevers bieden al hun beveiligers een standaard bedrijfsopleiding aan, maar dit is dus niet altijd het geval. Om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen binnen je vakgebied zijn de mogelijkheden voor het daadwerkelijk volgen van opleidingen belangrijk.

Vraag naar de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie

Elke ambitieuze beveiligingsmedewerker wil natuurlijk weten wat zijn of haar kansen zijn voor promotie of doorgroei naar een functie met meer verantwoordelijkheden. Je zou de vraag op de volgende manier kunnen stellen: ‘Als ik mij positief ontwikkel in deze baan, waar ziet u mij over 2-3 jaar dan het liefst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *