Solliciteren

Open sollicitatievragen die beveiligers vaak gesteld worden

Open-sollicitatievragen-die-beveiligers-vaak-gesteld-worden

Tijdens sollicitatiegesprekken worden beveiligers vaak ook open vragen gesteld. Deze sollicitatievragen stellen de recruiter in staat jou beter te leren kennen. De bedoeling is om te achterhalen wat jij zou doen in bepaalde situaties tijdens je werk als beveiliger. In dit artikel lees je welke van deze soort open vragen je kunt verwachten.

Open vraag 1:

Je bent werkzaam op een 24-uurs object waar je samen met nog een collega beveiliger de beveiliging doet. Jouw dienst eindigt om 00.00 uur maar je vervanger is een kwartier later nog niet aanwezig. Inmiddels is je collega beveiliger naar huis omdat zijn vervanger wel om 00.00 uur is verschenen. Je belt je teamleider en verneemt dat jouw vervanger ziek is, maar dat er druk gewerkt wordt om jou te kunnen aflossen. Wat doe je?

Open vraag 2:

Je bent als beveiliger werkzaam op een receptiedienst. Een door jou aangemelde bezoeker zit al ruim 20 minuten te wachten in de wachtruimte. De geplande afspraak van deze bezoeker is al 15 minuten over tijd. Wat doe je?

Open vraag 3:

Je merkt op dat je nieuwe collega slordig zijn werk verricht tijdens het lopen van inspectierondes. Zo laat hij ramen en deuren op staan, vergeet hij lampen uit te doen en zijn niet alle controlepunten geactiveerd. Wat doe je?

Open vraag 4:

Je collega beveiliger maakt regelmatig seksueel getinte opmerkingen over bezoekers, collega’s en ook klanten. Wat doe je?

Vraag 5:

Je beveiligt samen met meerdere collega’s een bedrijfspand dat om 21.00 uur sluit. Vanaf 20.00 uur zijn er meestal geen mensen meer aanwezig en je collega’s stellen voor om zoals altijd eerder af te sluiten. Wat doe je?

 

Gelukt om de bovenstaande sollicitatievragen te beantwoorden? Goed om te weten dat bij het beantwoorden geen goed of fout bestaat. De uitslagen zijn puur en alleen bedoeld om jou als kandidaat beveiliger beter te leren kennen en te gebruiken tijdens het sollicitatiegesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *