Rechten & Plichten

Ontslag nemen: 3 tips om niet te vergeten

Ontslag-nemen-3-tips-om-niet-te-vergeten

Wil je vertrekken bij je huidige werkgever omdat je bij een (ander) beveiligingsbedrijf aan de slag wilt? Dan komt dat moment waarop je het nieuws moet vertellen aan het bedrijf waar je nu nog werkt. Ontslag nemen is niet iets wat je zomaar doet. Denk nog even aan de volgende punten die je helpen bij het nemen van ontslag.

Kies het juiste moment

Het spreekt voor zich dat je je huidige werkgever tijdig informeert over je vertrek. Doe dit echter wel pas als je getekend hebt bij je nieuwe werkgever. Het is verstandig niet altijd op een mondelinge toezegging te vertrouwen. Er kan nog van alles misgaan.

Houd rekening met opzegtermijn

Afhankelijk van je contract heb je al dan niet rekening te houden met een wettelijke opzegtermijn. Veel beveiligers werken met een oproepcontract. Een oproepcontract kun je per direct opzeggen zonder rekening te hoeven houden met een termijn. Bij een arbeidsovereenkomst van bepaalde tijd, is de opzegtermijn voor zowel de werkgever als de werknemer 1 maand. Bij een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd is de opzegtermijn voor zowel de werkgever als de werknemer twee loonperioden, tenzij werkgever en werknemer schriftelijk voor beiden een gelijke langere termijn zijn overeengekomen. De opzegging kan per dag geschieden en hoeft dus niet aan het einde van de maand.

Openstaande vakantiedagen checken

Check voordat je weggaat nog of je openstaande vakantiedagen hebt. Deze kun je alsnog opnemen of laten uitbetalen. Het is altijd fijn om nog even een paar dagen er tussenuit te gaan voordat je aan je nieuwe baan begint. Je werkgever mag je overigens niet verplichten deze vakantiedagen op te nemen. Aan de andere kant kun jij het opnemen van vakantiedagen ook niet afdwingen. Je kunt wel een verzoek indienen. Je werkgever kan dit weigeren wegens bedrijfseconomische redenen, maar is dan wel verplicht deze dagen uit te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *