Nieuws

Cao Particuliere Beveiliging blijft van kracht

Cao Particuliere Beveiliging blijft van kracht

De Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) van de Cao Particuliere Beveiliging (Cao PB) blijft van kracht. Dit betekent dat alle bedrijven die reguliere beveiligingsactiviteiten uitvoeren, verplicht zijn om zich aan deze cao te houden, zelfs als ze voorheen dachten dat dit niet het geval was.

Recent gepubliceerde besluiten van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bevestigen deze verplichting, waardoor meer bedrijven nu onder de cao Particuliere Beveiliging vallen dan voorheen. De betrokken partijen bij de Cao PB zijn de Nederlandse Veiligheidsbranche, FNV, CNV en de Unie.

Voorzitter Ard van der Steur van de Nederlandse Veiligheidsbranche reageert positief op de recente ontwikkelingen in het langdurige conflict over de toepassing van de cao Particuliere Beveiliging. Hij benadrukt dat zij, samen met de vakbonden, streven naar het voorkomen van concurrentie op arbeidsvoorwaarden binnen hun bedrijfstak. Het vermijden van dergelijke concurrentie is van belang, niet alleen voor de werknemers, maar ook voor de bedrijven en hun klanten, omdat het handhaven van kwaliteitsstandaarden anders moeilijk wordt.

 

Bron: Veiligheidsbranche.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *