Nieuws

Verbod op Zelfstandig Werken voor Aspirant Beveiligers met Groene Pas

De groene beveiligingspas - Groene pas beveiliging

De Nederlandse Veiligheidsbranche, op verzoek van de politie, waarschuwt voor een probleem waarbij aspirant-beveiligers zonder toestemming zelfstandig beveiligingswerkzaamheden uitvoeren, wat tot problemen kan leiden voor leerbedrijven en zelfs tot het verlies van hun erkenning.

Het komt voor dat personen die betrokken zijn bij de opleiding van beveiligers opmerken dat sommige aspirant-beveiligers zich inschrijven als zzp’er bij de Kamer van Koophandel en zich laten inhuren door andere beveiligingsbedrijven voor werkzaamheden. Hierdoor verrichten zij beveiligingswerkzaamheden voor bedrijven die niet het leerbedrijf zijn waarmee zij een praktijkovereenkomst hebben. Dit handelen is in strijd met de Wet Particuliere beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. Het is de verantwoordelijkheid van het leerbedrijf om duidelijke afspraken te maken met de aspirant-beveiliger.

De politie heeft aangegeven dat als zij bij een controle iemand aantreffen met een groene pas, zonder de aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het bijbehorende leerbedrijf, dit kan resulteren in het intrekken van de erkenning van het leerbedrijf.

De groene pas

De groene pas is speciaal voor beveiligers in opleiding. Deze pas is maximaal 12 maanden geldig. De groene pas is bedoeld om nieuwe beveiligers in staat te stellen stage te laten lopen, en zich zo voor te bereiden op de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *