
Het staat in praktisch elke vacature: stuur je motivatie en een recente CV naar ons toe. Een motivatie geven willen sommige beveiligers weleens achterwege laten. Een op de drie solliciterende beveiligers schrijft nauwelijks een begeleidende motivatie. En dat is nou net vaak de reden om afgewezen te worden.
Voor velen is het schrijven van een begeleidende motivatiebrief net even iets teveel gevraagd. Het is echter bij uitstek het middel om je te positief te kunnen onderscheiden van andere sollicitanten. Bovendien wordt jouw sollicitatie door werkgevers eerder serieus genomen.
Enkele tips bij het schrijven van een motivatie
Geef altijd een reden waarom je wilt werken bij het beveiligingsbedrijf waar je solliciteert.
Dit hoeft niet altijd een reden te hebben, maar werkgevers zien zo dat je serieus hebt nagedacht over de keuze voor de betreffende beveiligingsorganisatie.
Vertel iets over je zelf en wat je motiveert om dit beveiligingswerk te doen
Er is altijd een goede reden waarom je gekozen hebt voor werken in de beveiliging. Werkgevers lezen graag over jouw drijfveren om dit werk graag te willen doen. Een reden zou kunnen zijn dat het je motiveert om met mensen om te gaan.
Hou je motivatie kort en bondig
Een motivatie van circa maximaal 200-250 woorden is meer dan voldoende.
Let op je spelling en voorkom schrijffouten
Niets ergers voor een recruiter dan het lezen van een motivatiebrief of CV waarin schrijffouten staan. Dit staat slordig en geeft de indruk dat je even snel iets in elkaar hebt gezet. Lees daarom altijd nog even 2x terug wat je precies geschreven hebt. Twijfel je over de correcte schrijfwijze van bepaalde woorden? Check het woord dan even in Google.
De Nieuwe Beveiliger